Somakissin kasvattajajäsenille

Somakiss ry julkaisee kotisivuillaan ja jäsenlehdessä kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneiden sitoumuskasvattajien kasvattaja- ja pentuetietoja. 

Pentueista on niiden synnyttyä toimitettava pentuelomake terveysrekisteriä varten. Tietoja kerätään, jotta saataisiin kattavampaa tietoa rotujen terveydestä ja lisääntymiseen liittyvistä seikoista. 

Tältä sivulta löydät ohjeistukset kasvattajajäsentemme etuihin liittyen:

  • Pentuelomake ja sen käyttö
  • Pentulistan säännöt
  • Kasvatin omistajien liittäminen Somakissin jäseneksi kasvattajahinnoin

Etkö ole vielä kasvattajajäsenemme?

  Kasvattajajäsenten lomakkeita:

Kuva: Elina Koivisto

Syntyneet pennut lisätään pentulistalle vasta terveysrekisterin ylläpitäjän kuitattua asianmukaisesti täytetyn lomakkeen vastaanotetuksi. 

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä terveysrekisteri(at)somakiss.net.

  Pentuelomake ja sen käyttö

Kasvattajasitoumuksen allekirjoittaessaan yhdistyksen kasvattajajäsen sitoutuu täyttämään pentuelomakkeen jokaisesta kasvattamastaan abessinialais- ja somalipentueesta sekä toimittamaan sen yhdistyksen terveysrekisterin ylläpitäjälle. 

Asianmukaisesti täytetty pentuelomake on ehtona syntyneiden pentueiden julkaisemiselle yhdistyksen pentulistoilla. 

Kasvattaja sitoutuu myös päivittämään pentuelomakkeen tietoja luovutuksen yhteydessä (kuitenkin viimeistään pentujen täyttäessä 4 kuukautta), mikäli pennuilla havaitaan esimerkiksi kehityshäiriöitä ennen luovutusta tai joku pennuista menehtyy.  Jos päivitettävää ei ole, sähköpostikuittaus viimeistään pentujen täyttäessä 4 kuukautta riittää.

Huomatkaa, että pentuelomake pitää lähettää täytettynä jokaisesta kasvattajajäsenelle syntyneestä abessinialais- ja somalipentueesta, vaikka pentuja ei ilmoitettaisikaan yhdistyksen pentulistalle.

Pentuetietolomakkeella kerätyt tiedot käsitellään ja säilytetään luottamuksellisesti. Yksilöivät tunnistetiedot, kuten kasvattajanimi, kissojen nimet ja syntymäajat jäävät ainoastaan terveysrekisterin ylläpitäjän tietoon. Somakiss ry voi luovuttaa kerättyjä tietoja anonymisoituna yhdistyksen hallituksen hyväksymille tahoille tutkimustarkoituksiin, sekä tuottaa lehteen ja kotisivuille visualisointeja anonymisoidusta tilastotiedosta.

Pentuelomakkeessa kerätään tietoa muun muassa seuraavista asioista:

  • Isän ja emon terveystulokset ja mahdollinen fertilisaation esto ennen pentuetta
  • Synnytyksen kesto ja mahdolliset komplikaatiot
  • Pentueen tiedot (syntymäaika, pentujen määrä, värit ja sukupuolet)
  • Mahdolliset kehityshäiriöt ja menehtyneet pennut luovutusikään mennessä

  Pentulistan säännöt

Kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneet kasvattajat voivat ilmoittaa pentueita suunnitteilla ja odotettavissa oleviin pentueisiin kotisivujen ylläpitäjälle ylempää löytyvällä pennut kotisivuille -lomakkeella tai ilmoittamalla tiedot  sähköpostitse kotisivut(at)somakiss.net. Kotisivujen päivittäjä kuittaa päivityksen kasvattajalle sähköpostitse. 

Jokaisesta listalle lisättävästä pentueesta on ilmoitettava molemmat vanhemmat, arvioitu syntymäaika sekä yhdistelmän sukusiitosprosentti 8 sukupolven mukaan laskettuna. 

Pentujen synnyttyä kasvattaja voi ilmoittaa kotisivujen ylläpitäjälle pentueen tiedot, joiden pohjalta päivitys kotisivuille suoritetaan. Pentue siirretään syntyneet-listalle, kun terveysrekisterin ylläpitäjä on kuitannut vastaanottaneensa asianmukaisesti täytetyn pentuelomakkeen. 

Pentujen kasvaessa on suositeltavaa, että kasvattaja päivittää varaustilanteen sen muuttuessa, jotta voimme tarjota pennunostajille mahdollisimman ajantasaista tietoa. 

Pentulista on tarkoitettu palvelemaan pennunostajia mahdollisimman reaaliaikaisesti. Kasvattaja on velvollinen ilmoittamaan pentulistan ylläpitäjälle, kun pennut on luovutettu uusiin koteihin. Tällöin pentueen tiedot poistetaan listalta. 

Listaa ei ole tarkoitettu jatkuvaksi mainoskanavaksi, vaan tarkoitus on palvella mahdollisimman reaaliaikaisesti roduista kiinnostuneita potentiaalisia kissanostajia. Jos pentuja on yhä luovutusiän jälkeen myymättä, pentueen tiedot säilyvät automaattisesti listalla kunnes pennut täyttävät neljä kuukautta. Lisäaikaa voidaan myöntää erillisestä pyynnöstä kuukaudeksi kerrallaan.

  Pennun ostajan maksaminen Somakissin jäseneksi

Somakissin kasvattajajäsenenä saat liitettyä pentujesi uudet omistajat Somakiss ry:n jäseneksi halvempaan kasvattajahintaan! 

Yhdistyksen jäsenyys on mukava lisä pennun mukaan; tervetulopaketin mukana uusi jäsen saa mm. rotupöytämme pienen tervetuliaislahjan sekä kaikki varsinaisen jäsenemme edut, kuten alennuskoodit ja pääsyn jäsensivuillemme!

Liität pennun omistajat jäseneksemme kasvattajahinnalla näin:

  1. Pyydä kasvatin omistajaa täyttämään ja lähettämää  yhdistyksen liittymislomake TAI täytä kaavake itse kasvatin omistajan tiedoilla.
  2. Maksa jäsenmaksu. Sitoumuskasvattajan maksama uusi jäsen 7€.
  3. Lähetä sähköpostia jäsenrekisterin hoitajalle jasenrekisteri(at)somakiss.net mielellään maksukuitin kera ja kerro, kenet/ketkä olet maksanut jäseniksi.

Eniten kasvatinomistajia vuoden aikana jäseneksi liittänyt kasvattaja palkitaan aina vuoden lopussa sponsoriemme tuotepalkinnolla! Tätä varten kasvattajan ei erikseen tarvitse ilmoittautua, katsomme liitettyjen jäsenten määrän suoraan jäsenrekisteristämme ja olemme voittajaan yhteydessä sähköpostitse!

Somakiss ry kiittää lämpimästi jokaisesta uudesta jäsenestä!