Jäsentyytyväisyyskyselyn tulokset

14.5.2024

Teimme jäsenillemme jäsentyytyväisyyskyselyn maalis-huhtikuussa 2024 kartoittaaksemme jäsentemme toiveita ja tyytyväisyyttä. Tavoitteena on, että voisimme olla vielä paremmin jäsentemme tukena.

Tulosten statistiikkaa

Kyselyyn vastasi 30 jäsentä (noin 13 % jäsenistöstä), eli otanta ei ole kovin suuri, mutta antaa kuitenkin meille tärkeitä työkaluja jatkoon erityisesti ideoiden sekä rakentavien palautteiden kautta.

Vastanneista 

  • 13 oli ollut jäsenenä yli 5 vuotta
  • 10 oli ollut jäsenenä 2-5 vuotta ja
  • 7 oli ollut jäsenenä 0-1 vuotta.

93 % vastanneista suosittelisi jäsenyyttä (28/30 vastaajista)
43 % vastanneista antaisi yhdistykselle 5 tähteä (13/30 vastaajaa)
47 % vastanneista antaisi yhdistykselle 4 tähteä (14/30 vastaajaa)
7 % vastanneista antaisi yhdistykselle 3 tähteä (2/30 vastaajaa)

Olemme viime vuosina pyrkineet keskittymään ja kehittämään toimintaa erityisesti niitä jäseniä ajatellen, jotka eivät käy kissan kanssa näyttelyissä - näiden jäsenten määrä on yhdistyksemme jäsenistössä selkeästi suurin. Valtaosa kyselyyn vastanneista ilmoitti, ettei käy kissan kanssa näyttelyissä (63 %), joten saamme sitä kautta arvokasta tietoa siitä, miten olemme tavoitteessa onnistuneet. 

Jäsensivut sekä Somakiss Unofficial

Jäsentemme käytössä ovat jo usean vuoden ajan olleet jäsensivut (kotisivujen yhteydessä) sekä Somakiss Unofficial (jäsenten oma Facebook-ryhmä). Olemme huomanneet, että useampi jäsen on jättänyt kirjautumatta/liittymättä näihin, ja halusimme syyn selvittämiseksi (sekä näiden kehittämiseksi) kysyä myös ko kanavien käyttöä.

Jäsensivuille oli vastanneista kirjautunut 80 %, eli valtaosa. Muutamat kirjautumattomat eivät olleet kokeneet kirjautumista tarpeelliseksi. 

Jäsensivuilta löydät jäsenenämme paljon, ja näitä kannustamme ehdottomasti hyödyntämään! Löydät sivuilta:

  • Somakiss-jäsenlehtiarkiston, jossa pääset lukemaan vanhojakin lehtiä nettiversiona!
  • Somakiss harrastaa aktivointi- ja koulutusvinkkivideot, joista saat apua ja vinkkejä kissan kouluttamiseen!
  • Luentotallenteita kissa-aiheista vuosien varrelta - kirjaudu ja käy katsomassa mitä löysimme iloksesi!
  • Virtuaalisen rotupöydän, josta pääset selaamaan ja tilaamaan rotupöytämme suosikkituotteita!
  • Jäsenten oman uutisvirran, josta löydät mm. jäsenkokousten kutsut, materiaalit ja pöytäkirjat!

Jos et ole vielä kirjautunut jäsensivuillemme, tee se ihmeessä nyt! Sivuille pääset kirjautumaan yläosan jäsensivut-linkin kautta - tunnus on yhdistykselle liittyessä antamasi sähköpostiosoite ja salasanan saat luotua "Unohditko tai haluatko luoda salasanan"-linkin takaa. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, älä epäröi olla yhteydessä jäsenrekisterinhoitajaamme Ninaan jasenrekisteri(at)somakiss.net.

Somakiss Unofficial Facebook-ryhmä on tiedetysti ollut jo vuosia hyvin pienen jäsenmäärän käytössä. Tähän löytyi syitä useita kyselyn perusteella; osa vastanneista ei käytä Facebookia (7 %), mutta valtaosa ryhmään liittymättömistä ei ollut tietoisia tällaisen ryhmän olemassaolosta (27 %). Vastanneista Unofficialiin oli liittynyt 66%.

Somakiss Unofficialin on tarkoitus olla yhdistyksen jäsenten oma olohuone, jossa voi jakaa oman kissan kuvia, kysyä kokemuksia/apua/neuvoja ja mitä ikinä mieleen tuleekaan. Unofficialiin tulee myös Somakissin tiedotteita sekä Somakiss harrastaa -videoita.

Unofficialin uudistaminen ja selkeyttäminen on ollut työn alla, mutta otamme erityisesti näiden vastausten perusteella ryhmän kehittämisen työn alle, jotta siitä saataisiin se jäsentemme olohuone, jollaiseksi sitä toivomme. Tiedotamme uudistuksista kun niitä saadaan tehtyä.

Somakiss Unofficialiin on jokainen jäsenemme enemmän kuin lämpimästi tervetullut! Laita liittymispyyntö, niin pääset sisään ryhmään jäsenyyden tarkistamisen jälkeen. Ryhmän löydät täältä - liity ihmeessä mukaan jo nyt! Facebookin algoritmien vuoksi ryhmän uudet julkaisut eivät välttämättä tule uutisvirtaasi näkyville, joten kannattaa käydä ihan erikseen katsomassa, mitä ryhmään on lisätty.

Jäsenedut

Jäsenetujen osalta yllätyksiä ei tullut. Vastaajien mielestä suosituimpia jäsenetuja olivat Somakiss-jäsenlehti (25 ääntä), Somakiss harrastaa -aktivointi-/koulutusvinkit (23 ääntä), luennot (21 ääntä), alennukset yhteistyökumppaneilta (19 ääntä) sekä valokuvakilpailut (17 ääntä).

Kaikille jäseneduille löytyi äänestäjiä, mutta erityisesti kärkinelikko erottui muista eduista selkeästi.

Saimme samalla paljon ideoita ja toiveita jäsenetuihimme liittyen, joita innolla lähdemme toteuttamaan! Avoimessa palautteessa saimme kiitosta erityisesti monipuolisesta jäsenlehdestä, mielenkiintoisista luennoista sekä kivoista aktivointi- ja koulutusvinkeistä. 

Lämmin kiitos toiveistanne sekä ideoistamme, olemme näitä lähteneet jo suunnittelemaan!

Avoin palaute

Saimme myös avointa palautetta, josta valtaosa oli todella ihanaa luettavaa ja vahvisti sitä, että olemme tehneet asioita oikein. Monipuolinen tarjonta, mukava some, positiiviset toimihenkilöt sekä nopea apu ja tuki nousivat esiin palautteissanne. Erityisesti lämmitti mieltä kommentti, jonka mukaan toiminnasta näkee, että todella pyrimme tavoittamaan jokaisen jäsenen taustoista riippumatta - tämä todella on suurin tavoitteemme!

Lämmin kiitos myös kehitysehdotuksista - näitä todella tarvitsemme myös toiminnan kehittämiseen!

Saimme myös yhden palautteen, jossa todettiin, että "Minulleko abessinialainen / somali"-infosivumme antaa sellaisen käsityksen, että toiset kasvattajat ovat parempia kuin toiset. Haluamme tähän vastata erikseen, jottei kenellekään jäisi väärinkäsityksiä - tarkoituksemme kun ei missään nimessä ole ollut laittaa kasvattajia paremmuusjärjestykseen, vaan valistaa ostajia pentutehtailun välttämiseksi.

Valitettavasti pentutehtailijoita löytyy Suomestakin, ulkomaista puhumattakaan. Kaupallisesti toimivat pentutehtaat tuottavat myös "abessinialaisia" ja "somaleita" ja osaavat vastata ostajan kysymyksiin hienoin korulausein niin, että ihmiset menevät halpaan. Somakiss ry:n säännöissä sanotaan mm. "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta ja terveyttä", ja tähän mielestämme kuuluu myös se, että bisneslähtöisen pentutehtailun ero vastuulliseen kasvatustoimintaan tuodaan esille niin, että ihmiset tunnistaisivat pentutehtailun kysymysten avulla.

Kissan arvo, ja siten myös pentutehtailun lopettaminen, on yksi yhdistyksemme suurimmista arvoista, ja haluamme siksi nostaa esiin sen, että ostajan on tehtävä paljon taustatyötä kissaa etsiessä. Erilaisten kysymysten ja selvittelyjen jäljiltä pentutehdas voi olla mahdollista tunnistaa korulauseiden takaa.
 

Lämmin kiitos vastaajille avusta!
Arvonnan voitti Maarit A, johon on oltu sähköpostitse yhteydessä palkinnon toimittamiseksi - onnea!