Toiminta

Toimintasuunnitelma 2018


 

Jäsenistö

Yhdistys pyrkii saamaan innokkaat kissanomistajat ja abysomaleista kiinnostuneet kissaharrastajat mukaan yhteiseen toimintaan. Kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneiden jäsenkasvattajien toivotaan kertovan pennun ostajille yhdistyksestä ja maksavan heidät jäseniksi kasvattajan maksulla.

 

Tiedottaminen jäsenille

Jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jäsenet voivat osallistua sen tekemiseen lähettämällä kissojensa kuvia ja juttuja toimitukselle. Yhdistyksen muita virallisia tiedotuskanavia ovat internet-kotisivut, Facebook, Twitter sekä keskusteluforum. Yhdistys lähettää jäsenmaksulaskut pääosin sähköpostilla ja voi käyttää sähköpostia muuhunkin tiedottamiseen.

 

Jäsenille suunnattu toiminta

Yhdistys palkitsee vuosittain näyttelyissä menestyviä kissoja ja kasvattajia. Vuoden näyttelykissa - kilpailuun osallistuminen tapahtuu automaattisesti, mikäli kaikki kissan omistajat ovat yhdistyksen jäseniä ja käyvät Suomen Kissaliiton näyttelyissä. Kasvattajaluokissa voivat kilpailla vain Somakissin kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneet kasvattajat.

Yhdistys palkitsee pokaalilla (tai kahdella leimalla) jäsenensä kissan, kun se valmistuu joko Championiksi tai Premieriksi.  Tämän jälkeen jäsen voi lunastaa kissansa valmistumisen jälkeen pokaaleja tai pyyhkeisiin oikeuttavia leimoja.

Yhdistyksellä on valjaslainaamo, josta lainataan jäsenen pennulle valjaita panttia vastaan. Yhdistys tekee ja myy vuoden 2018 vuosikalenteria, jonka kaikki kuvat ovat jäsenten kuvaamia.

 

Kokoukset

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti pidetään kevät- ja syyskokous. Lisäksi hallitus pitää kokouksia valitsemallaan tavalla.

 

Varainhankinta

Yhdistyksen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla ja rotupöydän tuotolla.

 

Ulkopuolinen tiedotustoiminta ja rotujen tunnetuksi tekeminen

Yhdistyksen internet-sivuja osoitteessa www.somakiss.net päivitetään tarpeen vaatiessa. Roduista kiinnostuneet voivat rekisteröityä yhdistyksen keskusteluforumille osoitteessa forum.somakiss.net/forum. Yhdistyksellä on Facebookissa omat sivut https://www.facebook.com/Somakiss.ry.

Yhdistyksen rotupöytää viedään vuoden aikana useisiin näyttelyihin sekä pyritään viemään 1 - 2 messuille. Näyttelyissä on aina esillä rotuesitetteitä sekä ajantasainen pentuelista. Messujen yhteydessä on silittelykissoja, yhdistyksen rotuesitteitä sekä ajantasainen pentuelista rotujen tunnetuksi tekemiseksi.

 

Rotuasioiden edistäminen

Yhdistyksellä on Suomen Kissaliiton kanssa yhteistyösopimus, jonka mukaan liitto lähettää yhdistyksellemme rotujamme koskevaa materiaalia. Yhdistyksellä on oikeus lähettää Kissaliiton liittokokouksiin edustaja, jolla on puheoikeus somali- ja abessinialaiskissoja koskevissa asioissa. Suomen Kissaliitto julkaisee myös yhdistyksen osoitetiedot Kissa-lehdessä ja kotisivuillaan.


Somakiss ry hallitus