Virtuaalinäyttelyn tulokset!

7.12.2023

Somakissin virtuaalinäyttelyn tulokset ovat täällä! Tuomarina toimi kissanäyttelytuomari Katja Patrikainen, joka arvosteli kissat tietämättä kuvaajien tai kuvan kissojen nimiä - suurin kiitos Katja! Osallistujia tuli huimasti, ja siten saatiinkin Katjalle todella vaikea tilanne kun toinen toistaan hienommat kissat kilpailivat luokkavoittajan titteleistä!

Olemme voittajiin yhteydessä sähköpostitse piakkoin palkintojen toimitukseen liittyen. Luokkien voittajat saavat hienot pokaalit sekä pienen tarvikepaketin (sisältäen mm. herkkuja ja aktivointilelun) - paljon onnea voittajille!

Palkitsimme erikseen luokkien parhaan abessinialaisen ja somalin kaikista muista luokista, pentu-luokassa molempien rotujen edustajat kilpailivat samassa luokassa. 

Ja nyt on aika tulosten! Tuomarimme Katja perusteli lyhyesti valintojaan, ja perustelut näkyvätkin alla voittajaesittelyissä.

Suurkiitokset osallistujille sekä tuomarille!


Ensinnäkin ihan epäreilu ja supervaikea luokka, koska kaikki pennut ovat supersuloisia. Joukosta kuitenkin nousi pari suosikkia. Joista pitkän pohdinnan jälkeen voittajaksi nousi kuva 6.

Perustelu: Pentu numero 6 vaikuttaa viattomalta, mutta silti suloisen ilkikuriselta. Se aivan selvästi suunnittelee tabletilla maailmanvallotusta, mutta ilolla otan käskyt jatkossa tältä suloiselta Maailman Ylikapelimestarilta <3

Voittajakissa on Mauhtawa Edith
Kuvan on ottanut  Julia Agava

Paljon onnea!

Häntien arvioinnissa myös esillepanolla on merkitystä. Selkeästi muutamalla kilpailijalla on aivan erinomaiset hännät jemmattu vähän, eli syy voiton lipsumiseen tassuista voidaan laskea sinne minne se (aina, kun kissa-asioista on kyse, kisa tai ei) kuuluu, eli ihmispalvelijan kontolle.


Hienoin aby-häntä

Perustelu: Abysarjan voittajahäntä löytyy kuvasta 7. Tässä kuvassa erinomainen häntä on esitetty kauniisti, ja ihmispalvelija on osannut näpsäsitä kuvan silloin, kun kissa on saanut hännän asetettua juuri oikeaan kulmaan. Erinomaista yhteistyötä siis. Hännän hienous väritystä myöden tulee kauniisti esiin.

Voittajakissa on Segena's Wheels on Fire
Kuvan on ottanut Juliana Paski

Paljon onnea!

Hienoin somalihäntä

Erikoismaininta somppusarjassa komeiden häntäpuuhkien omistajien kuvausassistenteille. Paljon hienoja toteutuksia hännän esittelyssä. Häntien omistajatkin vaikuttavat oikein tyytyväisiltä puuhkiinsa. 

Perustelu: Voittajapuuhkaksi valikoitui tällä kertaa häntä numero 8. Kuvassa lähes kissan itsensä kokoinen puuhka on erityisen näyttävä ja se on esitetty erinomaisesti! Tämä häntä näyttää myös siltä, että se soveltuu moneen, siihen on omistajan mukava kääriytyä, sillä on hyvä tiputella tavaroita ja sillä voisi myös putsata näppästi kaihtimen välit (jos kissaa huvittaisi).

Voittajakissa on ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Vulpes Galadriel
Kuvan on ottanut Jutta Viinikka.

Paljon onnea!


Kaunein abessinialaisnaaras

Perustelu: Abysarjan voittajakaunotar kilpaili numerolla 4. Kauneuden lisäksi voittajakissalla on hallussa myös poseeraustaito. Kaunis turkki tulee hienosti esiin ja suuret, kauniit mantelinmuotoiset vihreät silmät pääsevät oikeuksiinsa. 

Voittajakissa on Nebuankhet Siraxta
Kuvan on ottanut Nina Sillanpää

Paljon onnea!


Kaunein somalinaaras

Perustelu: Somppusarjassa voittajaksi nousi kuvan 2 kaunotar. Tällä sompputytöllä on lumoavat, suuret mantelinmuotoiset, ilmeikkäät silmät, joiden kauniin värin luonnonvalossa otettu kuva tuo esiin. 

Voittajakissa on  Vulpes Galadriel
Kuvan on ottanut  Jutta Viinikka

Paljon onnea!

Uljain aby-uros

Perustelu: Uljain abyoros kilpailee numerolla 2. Tämä uljas kollipoika onnistuu kilpailukuvassaan ilmentämään tuikeaa abylookkia ja itsevarmuutta rennosti ja luontevasti. Kissan ilme on kertakaikkiaan vangitseva ja suorastaan vaatii ihailemaan!

Voittajakissa on Pajuja Aerosmith
Kuvan on ottanut  Anna Matveeva

Paljon onnea!

Uljain somaliuros

Perustelu: Voittajaksi nousi kilpailija numerolla 1. Tämä uljas uros on ensinnäkin sanan mukaisesti uljas ja urhea, peloton seikkailija. Se ottaa haltuun tilan ja esiintyy huippumallin tavoin, myös lumihangessa. Kilpailija on myös hienossa turkissa komeaa, kasvoja kehystävää kauluria myöten.

Voittajakissa on  Vulpes Emund the Old
Kuvan on ottanut Annamari Saari

Paljon onnea!

Paljon onnea voittajille!