Esittelynäyttely 2023

Somakiss ry järjestää kissojen esittelynäyttelyn 21.5.2023 Vantaan Puistokulmassa (Talkootie 4) klo 11-15. Näyttelyssä juhlistetaan sitä, että ensimmäisen somalikissan saapumisesta Suomeen on kulunut tänä vuonna 40 vuotta!

Tapahtuma on avoin kaikille; esittelemme kissatoimintaa, eri kissarotuja ja mukana myös kissa-agilitya! Pääset tapahtumassa keskustelemaan eri kissarotujen harrastajien kanssa - kyselemään, tutustumaan ja ihastelemaan! Paikalla on myös Somakiss ry:n sponsoreita myyntipöytien kanssa ja myös Somakissin oma rotupöytä.

Paikka: Puistokulma Talkootie 4, Vantaa
Avoinna yleisölle klo: 11-15
Pääsyliput: 3e/hlö, 5e/2hlöä, alle 7v ilmaiseksi

Tapahtuma on avoin kaikille kissoista kiinnostuneille - lämpimästi tervetuloa tutustumaan ihaniin kissoihin!
 


 

Esittelynäyttelyssä mukana:
 

- Arja's Art / Vänttisen valjaat
Arja on tehnyt jo vuosia kissakansan rakastamia nahkavaljaita, laukkuja ja korvakoruja kissojen ihanista ruseteista puhumattakaan! Esittelynäyttelyyn Arja tulee myyntipöydän kera, joten pääset tekemään huikeita ostoksia paitsi kissallesi, mutta myös itsellesi! Arjan nahkatuotteet ovat takuuvarma lahjaidea!
 

- Metsäkulman eläinpalvelut
Metsäkulman eläinpalvelut tarjoaa eläinten yksilöllisiä tuhkauspalveluja, mutta myös monenlaisia aktivointitarvikkeita koira- ja kissaihmisille! Esittelynäyttelyyn Metsäkulma tulee paitsi myyntipöydän, mutta myös kissa-agilityn merkeissä! Pääsetkin Virven kanssa kokeilemaan kissa-agilitya ja ostamaan lisäksi mahtavia aktivointitarvikkeita arkeen ja juhlaan!


- Kissapuu
Kissapuusta saat huippulaatuset, kotimaisena käsityönä tehdyt kissojen kiipeilypuut, seinätasot ja vuohentaljat. Kissapuun väki ei valitettavasti pääse fyysisesti paikalle, mutta on mukana palkitsemassa yleisön suosikkikissoja ihanien vuohentupsulelujen kautta!


- Somakiss ry:n oma rotupöytä
Somakissin oma rotupöytä palvelee myös tapahtuman kävijöitä! Rotupöydästä löydät monenlaisia tuotteita kissakotiin - niin kissalle kuin myös ihmisille! Tutustu esimerkiksi suosittuihin rinkuloihin, mahtaviin boksivaippoihin ja avaimenperiin!


Ukrainalaisyhteisön pitämä kahvio
Ukrainalaisyhteisö tuo esittelynäyttelyymme kahvion tapahtuman ajaksi yleisöä palvelemaan! Tervetuloa kahvittelemaan - kahvilan tuotto menee ukrainalaisten hyväksi. Varaathan mukaan käteistä, sillä maksukortit eivät käy kahvilassa.

 

Mukana kuvaamassa tapahtumaa ihana Pauli Araneva pet photography!
 

Ilmoitamme jos saamme kiinnitettyä lisää ihania sponsoreitamme paikalle!
 


 

Yleisöohjeet

 

Tervetuloa tutustumaan ihaniin kissoihin! Jotta tapahtuma on mukava paitsi yleisölle, mutta erityisesti tapahtuman tähdille eli kissoille, huomioithan seuraavat asiat:

  • Älä koske kissoihin ilman kissan omistajan lupaa.
  • Älä juokse tai huuda näyttelytilassa - kissat kuulevat huomattavasti paremmin kuin ihmiset!
  • Kissa-agilitypöydän ympärillä pidetään hyvä väli lajia kokeilevaan kissaan.

Tapahtumassa on täysin sallittua tutustua ihaniin kissoihin ja enemmän kuin suositeltavaa keskustella kissanomistajien kanssa! Harrastajien kautta saat eri roduista aivan uudenlaisen käsityksen ja paljon lisätietoa. 

Tapahtumassa saa äänestää omaa suosikkikissaansa - palkitsemme näyttelyn päätteeksi yleisön suosikkikissat, joten muistathan äänestää kirjoittamalla suosikkikissasi numeron tai nimen pääsylippusi takapuolelle ja palauttamalla sen klo 1430 mennessä lipunmyyntipisteeseen!

Julkaisemme esillä olevien kissojen rotulistauksen lähempänä tapahtumaa! 
 


 

Aikataulut

 

Näyttely on avoinna yleisölle klo 11-15.

  • Rotuesittelyt lavalla 2 kertaa → ajat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa!
  • Kissa-agility pyörii non-stoppina koko tapahtuman ajan Metsäkulman eläinpalveluiden myyntipöydän yhteydessä silloin, kun lajia kokeilevia kissoja on.
  • Kissoja voi käydä katsomassa ja omistajien kanssa keskustelemassa koko päivän ajan!
  • Myös myyjiemme myyntipöydät palvelevat tilassa koko tapahtuman ajan!

Ovet avautuvat näyttelyyn osallistuville kissoille sekä sponsoreille hyvissä ajoin ennen klo 11, jotta kaikki on valmista kun yleisö pääsee sisään klo 11. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan osallistujille lähtempänä tapahtumaa!
 


 

Ilmoita kissasi mukaan - osallistuminen on ilmaista!

 

Näyttelyyn otetaan abessinialaisten ja somalien lisäksi näytille mahdollisimman paljon myös muiden rotujen edustajia - mahtava tilaisuus päästä tekemään oman rodun pr-työtä! Näyttelykokemus ei ole todellakaan tarpeellista vaan pääasia on, ettei kissa stressaannu yleisöstä vaan kestää huomiota. Esittelynäyttelyssä tullaan järjestämään lavalla 2 esittelykierrosta, jossa saman rodun kissat pääsevät areenalle rotuesittelyä varten, lisäksi yleisö pääsee kiertämään ja keskustelemaan kissojen omistajien kanssa.

Esittelynäyttelyiden tarkoituksena on esitellä kissaharrastusta ja erilaisia kissarotuja, virallisia arvosteluja tapahtumassa ei siis ole, vaan kissat pääsevät esiintymään kävijöille paitsi häkeissään, mutta myös väliin lavalle rotuesittelyiden yhteydessä omistajansa sylissä. Näyttelyyn tulevat kissat pääsevät halutessaan kokeilemaan kissa-agilitya ja myös kilpailemaan kissa-agilityssa!

Mukaan tarvitset kissalle oman häkin (tai sturdin, häkin koko vähintään 50x50 ja maksimissaan 70x80cm), jossa sen on mukava olla esittelypäivän ajan, sekä pikkuvessan, ruokaa ja vettä. Lisäksi tarvitset mukaan rokotuskortin. Voit ottaa mukaan myös herkkuja ja leluja, erityisesti jos haluat kokeilla kissa-agilitya. Ota siis mukaan tarvikkeet, joiden kanssa kissalla ja sinulla on mukava päivä. Koska tarkoituksena on esitellä rotuja yleisölle, voit tehdä kissasi häkille myös esittelylapun, jossa on kertomusta joko kissastasi tai/ja rodusta.

Tärkeää on ottaa mukaan myös positiivinen mieli!

Näyttelyyn ilmoittautuneet kissat ovat paikalla koko yleisöajan (jos kissa jännittää liikaa tai ilmenee terveysongelmia jne voimme myöntää tarvittaessa poistumisluvan!) eli klo 11-15, kissat tulevat paikalle kuitenkin jo ennen klo 11 jotta kaikki on ajoissa valmista - laitamme tarkempaa aikataulua osallistujille lähempänä tapahtumaa!

Osallistuvalla kissalla on samat terveys- ja rokotusvaatimukset kuin Suomen Kissaliiton näyttelyissä - tarkistamme rokotuskortit ovella ja eläinlääkärin tarkastus on pistokokein! Viimeinen rokotuspäivä näyttelyyn on 5.5.2023!

"Kissalla on oltava eläinlääkärin merkinnän mukaan voimassa oleva kissarutto- ja nuharokotus (herpes ja calici). Rokotteiden tehostaminen ja voimassaolo rokotteen valmistajan ohjeistuksen mukaan. Eläinlääkärin merkintä voimassaolosta ei saa ylittää valmistajan ohjeistusta. Ensimmäisen kerran annettu kissanuharokotus on voimassa vasta toisen rokotuskerran jälkeen (=perusrokotus).”

Näyttelyssä palkitaan yleisön suosikkiabessinialainen, yleisön suosikkisomali sekä yleisön suosikki muista roduista - yhteensä 3 palkintoa! Somalikissoille on juhlan kunniaksi luvassa vielä yksi ylimääräinen, leikkimielinen erityisluokka, joka tarkentuu lähempänä tapahtumaa!

Tarjoamme näytteilleasettajille pientä naposteltavaa tapahtuman aikana!
Pauli Araneva on kuvaamassa tapahtumaamme!

Ilmoita kissasi mukaan sähköpostitse Eveliinalle pj@somakiss.net - ilmoita kissasi rotu, ikä ja nimi sekä oma sähköpostiosoitteesi.

Lisätietoja mm. tarkemmista aikatauluista osallistuville kissoille lähempänä tapahtumaa!

 

Edustettuna tällä hetkellä (samaa rotua voi olla ehdottomasti useampikin, joten ilmoita rohkeasti oma kissasi mukaan vaikka se listalta jo löytyisikin!):
 

 

 → abessinialainen
 → bengali
 → brittiläinen pitkäkarva
 → burmilla
 → cymric
 → egyptin mau
 → exotic
 → itämainen lyhytkarva
 → kotikissa (lyhyt- ja pitkäkarva)
 → manx
 → ragdoll
 → selkirk rex
 → siamialainen
 → siperiankissa
 → somali